NEA civil szemmel

A Nemzeti Együttműködési Alap testületeinek, elsősorban Tanácsának üléseiről szóló beszámolók, általános civil dilemmák, események, miegymás

Számláló

Friss topikok

  • kreszács istván: Köszönjük. Köszönöm. Hiányozni fog egy hiteles mérce. (2016.03.08. 15:43) Vigyázzatok a strázsán
  • kreszács istván: Minden sor helytálló, tárgyszerű. S az anomáliákat, csak bővíteni lehetne, sajnos. /CIC-ek szerepe... (2016.02.19. 21:50) NEA választás - kérjük oszd meg
  • szép új világ...: @teroli: igen, akkor nem ad modot a rendszer. HA modositjak regionalisra, akkor meg fog nyilni a ... (2016.02.16. 11:49) Ezt is megéltük
  • kreszács istván: Most csak annyit, ha nem kattintok ide, nem tudok róla.... Aztán küldik ám az üziket az Emmitől, h... (2016.02.02. 18:21) NEA választás és a közpolgári öntudat
  • blundza: Gratulálunk a státuszváltáshoz, ez szuper! Működésin túl vagyunk, szakmain majd most fogjuk átvere... (2015.12.31. 11:02) Nyilván intellektuális zavar

Utolsó kommentek

  • kreszács istván: Köszönjük. Köszönöm. Hiányozni fog egy hiteles mérce. (2016.03.08. 15:43) Vigyázzatok a strázsán
  • kreszács istván: Minden sor helytálló, tárgyszerű. S az anomáliákat, csak bővíteni lehetne, sajnos. /CIC-ek szerepe, csökkenő források, minősíthetetlenül alacsony színvonalú marketing, s ki emlékszik még a Wekerlére... (2016.02.19. 21:50) NEA választás - kérjük oszd meg
  • szép új világ...: @teroli: igen, akkor nem ad modot a rendszer. HA modositjak regionalisra, akkor meg fog nyilni a lehetoseg (a regnyil bekuldese utan) (2016.02.16. 11:49) Ezt is megéltük
  • teroli: @szép új világ...: azt hiszem az lesz a gond, hogy mi "csak" helyi hatókörűek vagyunk (2016.02.16. 10:30) Ezt is megéltük
  • szép új világ...: @teroli: olyannyira, hogy mar csak nyolc napig lehet jelentkezni: civil.info.hu/kezdje-itt/-/asset_publisher/X3nVlVWAUbeG/content/felhivas-a-nemzeti-egyuttmukodesi-alap-a-tovabbiakban-alap-civil-je... (2016.02.15. 20:06) Ezt is megéltük
  • Utolsó 20

2012.11.27. 21:50 szép új világ...

Ismét címlapokon a NEA

és egyik se hízelgő...

az Átlátszón (amely hozza a hetek óta nem hozzáférhető szakmai támigatások toplistáját)

http://atlatszo.hu/2012/11/27/bekemenet-utan-kisertetjaras-fantomszervezetek-kampanyolnak-bajnai-ellen/?doing_wp_cron=1354015551.0444180965423583984375

és a Varánuszon is (amely pedig hivatkozza a Seggszáj - HVG-től átvett című - posztot)

http://varanus.blog.hu/2012/11/19/bevetesen_a_jarassuk_le_bajnait_akciocsoport

12 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://civilnea.blog.hu/api/trackback/id/tr954930713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kerdeses 2012.11.28. 14:42:52

Röviden és egyszerűen.... AZ A BAJ, HOGY ITT a BLOG is megpróbál egyenlőségjelet tenni a NEA és az Tanácselnök közé.....
Ha már az állítólag mintacivilek is ezt teszik, akkor mit várunk? Saját magunk próbáljuk lejáratni saját magunk?
Mindenki álcivil és kormányközeli hűbérenc, aki nyert idén a NEA-ból, vagy valaha is fog???

kreszács istván 2012.11.28. 21:08:30

Kedves civilNEA tagok! Először is általánosítani valóban nem szép, elnézést érte! Azonban van itt ez a dolog megint, amit Csizmás Kandúr ezúttal is rátok, a civil szférára hivatkozva csinál. Nem esnék az általánosítás hibájába ismét, ezért előbb kérdezek: Szerintetek rendben van ez így? Mert minden valószínűség szerint a köz pénzét költi erre a marhaságra. A kívülálló számára tényleg nem nehéz egyenlőség jelet tenni Csizmadia és a NEA közé, ha csönd van. Itt van a pillanat, amikor az álláspontotokat ki lehet(ne) fejteni arról, a "bohócsipkás pártkatona" és közétek civilek közé miért nem járja az az egyenlőség jel.

Minket egyéb civileket és választókat nagyon is érdekelne.

"Csak" annyi a dolog lényege, hogy nincs egyenlőségjel. Ha ezt a "Csizmás Kandúr"-nak becézett Csizmadia nevű rövid időre nevezett NEA elnök nem érti, az az Ő, meg a kinevezőinek a sara. A civil szféra által delegált NEA tagok előtt viszont le a kalappal, hogy próbálnak helyt állni ott, ahová beválasztották Őket, miközben levegőt is alig kapnak.. .

kreszács istván 2012.11.28. 21:14:39

Bőségesen kaptak működési támogatást az idei büdzséből kormányközeli civil szervezetek, a dúsgazdag Teleki László Alapítványtól kezdve a fideszes képviselő Simonka György által vezetett Magyar Dinnye Szövetségen át az állami támogatásokról döntő Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) elnökéhez, a Békemenet-szervező Csizmadia Lászlóhoz köthető Polgár Portálig. A NEA nem kívánta a nyilvánosság elé tárni a döntéseket bemutató listát, pusztán a tájékozódást korlátozó módon, egy-egy szervezet eredményét megjelenítő keresőt üzemeltet. Az atlatszo.hu most a teljes listát közzéteszi. Tovább a teljes cikkre.

Köszönet, aki ezt "kibányászta", köszönet aki nyilvánosságra hozta...

erről is szól a "nemzeti együttműködés" rendszere..:) ..sajnos..

Füfke 2012.12.05. 00:53:42

Ebből nem látni a toplistát...kamu írás!

kreszács istván 2012.12.05. 09:13:18

Majd ha a WEKERLE/KIM/EMET stb. egyablakos regisztrációs, rendkívül civilbarát fődöntnökei, vagy esetleg a civil szféra egésze nevében tetszelgő NEA elnök a plakátragasztásai és menetszervezései között vesz egy nagy levegőt, s nyilvánossá teszi a listát a NEA weblapján, kiderül mi a kamu, s mi nem az!!!

Füfke 2012.12.05. 20:45:01

@kreszács istván: 13. ként rangsorolva nyertem 6 milliót, semmi közöm semmihez, se politikához, se menethez. Évek óta több tucat pályázatot adok be, most nyertem, nagyon sokszor pedig nem! Baromi savanyú a szőlő itt egyeseknek, régi dogmákkal élő, begyöpösödött civileknek! Nem prüszkölni kéne, hanem elfogadni! Túl kéne már nőni az összeesküvés elméleteken. Ki kérem magamnak, hogy az én általam megírt sikeres pályázatot összefüggésbe hozzák bármivel is!

kreszács istván 2012.12.05. 21:49:14

Szia Füfke!
Ha már Nekem címezted a fenti sorokat:
- sok sikert, nagyon eredményes végrehajtását a pályázatotoknak,
- jó érzés lesz látni,hogy milyen nemes célt szolgál az ügyetek, ha majd úgy döntenek a nyilvánosságot nem nagyon kedvelő civilügyi intézők, hogy megismerhető lesz,
- mi is "nyertünk" , ha tetszik épp ezért is mondhatjuk, meglehetősen manipulálják a rendszert, úgy hogy ez független a szőlő fajtájától.
"Nőni" meg igyekszünk...:)

menágernéni 2012.12.07. 13:04:44

@Füfke: Kedves Füfke! Bocsáss meg, hogy beleszólok, de mivel nagyon sokszor itt, és csakis itt jutunk információhoz, rendszeresen nézem ezt a blogot, néha-néha hozzá is szólok.
Élethelyzetemből, szakmámból adódóan sok-sok civil szervezettel dolgozom együtt, rendszeresen segítem őket a pályázataikban. Működésire 6 pályázatot írtam, 6 különböző szervezetnek, szakmaira 3 szervezet 4 pályázatát adtam be. Működésin kettő nyert, szakmain egy sem, bár viszonylag jó "helyezéseket" értünk el.
Hogy savanyú-e a szőlő? Nos, a működésinél pontosan tudom, hogy a nyomorult 1-2 százezer Ft, amit meg szoktunk nyerni, piszkosul hiányzik náluk, és azt is pontosan tudom, hogy pénz nélkül, 0 Ft-okból is milyen csodákat valósítanak meg, némi pénzből meg mi is lehetett volna.
Hogy miért pont az a kettő nyert, isten-ember meg nem mondja szerintem, mert én, aki a pályázatokat írtam sem tudnám megmondani.
A szakmai pályázatok nem is nagyon érdekelnek, a nyáron mind megvolt, kínkeservesen, belepusztulva, de megcsináltuk őket pénz nélkül, sokmindent úgysem tudnánk elszámolni rájuk.

Igen, sokszor vannak itt is, másutt is olyan vélemények, amik nem teljesen racionálisak. Igen, bizonyára sokaknak savanykodásnak tűnnek dolgok. És igen, én is tartok tőle, hogy a két nyertesünk bélyegként viseli majd pár év múlva a mostani pályázatnyerést.
De összességében a bibi azért mégiscsak ott van, hogy ha némileg képben akarsz lenni, ide, és az ilyen oldalakra kell jönnöd, mert hivatalos oldalakon esélytelen vagy!

kreszács istván 2012.12.07. 21:37:23

Menágernéni, köszönöm, messze nem arról van szó, ki kapott, s ki nem a pályázata alapján támogatást. Hanem a korrekt tájékoztatásról, pártpolitikai elkötelezettségektől mentes bírálati mechanizmusról, a NEA meghatározó képviselőinek toleráns, nyitott, előítéletektől mentes együttműködési készségéről, a kormányzat által az adófizetők pénzéből a civil szféra működését támogató diszkrimináció mentes elgondolásairól, az elszámolási, beszámolási rendszer kiszámíthatóságáról.

Füfke 2012.12.08. 00:44:36

A múltban sem érdekelt, hogy miért nem nyertem, most sem érdekel! Az NCA egy nagy vicc volt, ez az NEA meg a próbaköreit járja! Időt se adtok neki, csak duzzogtok! Most nem akarom azt mondani, hogy tiszta komcsi ideológia ami itt folyik, de érdekes mindenki a másikéra kíváncsi. A nagy számok törvénye alapján írtam mindig is a pályázatokat, a jövőben is így teszem majd! Örülök, ha nyerek...kicsit búslakodom, ha nem. Ennyire egyszerű, kár ide a politikát belekeverni, semmivel sem leszel előrébb!

menágernéni 2012.12.08. 19:14:42

Én politikáról egy szót sem szóltam, vallásos ember lévén irtózom a prostitúció minden formájától :-)
Arról beszélek, hogy a kiírások mogott szervezet, irányító hatóság, információs rendszer szokott lenni, ahonnan az ember statisztikákat, irányelveket, információkat kap.
Igazad van, a NEA próbakörös, de a Titanic óta mindenki tudja, hogy próbakörre nem illik az óceánra menni, azt le kell futni, s csak aztán illik a hajóra utasokat ültetni.
süti beállítások módosítása