NEA civil szemmel

A Nemzeti Együttműködési Alap testületeinek, elsősorban Tanácsának üléseiről szóló beszámolók, általános civil dilemmák, események, miegymás

Számláló

Friss topikok

  • kreszács istván: Köszönjük. Köszönöm. Hiányozni fog egy hiteles mérce. (2016.03.08. 15:43) Vigyázzatok a strázsán
  • kreszács istván: Minden sor helytálló, tárgyszerű. S az anomáliákat, csak bővíteni lehetne, sajnos. /CIC-ek szerepe... (2016.02.19. 21:50) NEA választás - kérjük oszd meg
  • szép új világ...: @teroli: igen, akkor nem ad modot a rendszer. HA modositjak regionalisra, akkor meg fog nyilni a ... (2016.02.16. 11:49) Ezt is megéltük
  • kreszács istván: Most csak annyit, ha nem kattintok ide, nem tudok róla.... Aztán küldik ám az üziket az Emmitől, h... (2016.02.02. 18:21) NEA választás és a közpolgári öntudat
  • blundza: Gratulálunk a státuszváltáshoz, ez szuper! Működésin túl vagyunk, szakmain majd most fogjuk átvere... (2015.12.31. 11:02) Nyilván intellektuális zavar

Utolsó kommentek

  • kreszács istván: Köszönjük. Köszönöm. Hiányozni fog egy hiteles mérce. (2016.03.08. 15:43) Vigyázzatok a strázsán
  • kreszács istván: Minden sor helytálló, tárgyszerű. S az anomáliákat, csak bővíteni lehetne, sajnos. /CIC-ek szerepe, csökkenő források, minősíthetetlenül alacsony színvonalú marketing, s ki emlékszik még a Wekerlére... (2016.02.19. 21:50) NEA választás - kérjük oszd meg
  • szép új világ...: @teroli: igen, akkor nem ad modot a rendszer. HA modositjak regionalisra, akkor meg fog nyilni a lehetoseg (a regnyil bekuldese utan) (2016.02.16. 11:49) Ezt is megéltük
  • teroli: @szép új világ...: azt hiszem az lesz a gond, hogy mi "csak" helyi hatókörűek vagyunk (2016.02.16. 10:30) Ezt is megéltük
  • szép új világ...: @teroli: olyannyira, hogy mar csak nyolc napig lehet jelentkezni: civil.info.hu/kezdje-itt/-/asset_publisher/X3nVlVWAUbeG/content/felhivas-a-nemzeti-egyuttmukodesi-alap-a-tovabbiakban-alap-civil-je... (2016.02.15. 20:06) Ezt is megéltük
  • Utolsó 20

2015.02.20. 06:14 szép új világ...

Ezt meg így hogy? - néhány összegányolt részlet a doksikból

1) Tegnap az EMET köremilben tette közzé, hogy NEA pályázati napokat tart. Levelük első mondata(i):

"Tisztelt Partnerünk!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított forrásból, a Nemzeti Együttműködési Alap 2015. évre vonatkozó pályázati kiírása." 

nyilván schnittpali olvasószerkeszti a tárca anyagait.

 

2) A pályázati felhívás 20. oldala szerint a pályázók a Civil Információs Centrumokhoz fordulhatnak. Csakhogy a CIC-ek címbirtokossága tavaly december 31-én lejárt, új CIC-ek meg még nincsenek. Nyilván tavaly április óta, amióta ki lehetett volna írni a pályázatokat, ott hevert a felhívás is a winchester szélén, csak mire aktuálissá vált, már néhány dolog elmúlt belőle.

 

3) A pályázati útmutató 5. oldala ír a visszatérítendő támogatásokról, beemelve a Civil tv. 57.§. (1) bekezdését: Az Alap terhére csak az 56. § (1) bekezdés b), h) vagy l) pontja szerinti támogatás nyújtható azon civil szervezetnek, amely a pályázat megjelenését megelőző utolsó lezárt üzleti évben beszámolóval igazolható éves összes bevétele eléri vagy meghaladja a miniszter rendeletében meghatározott értéket.

Ez ugye lehet 2013, de akár 2014 is, hiszen, lehet olyan szervezet, amely már elfogadta és megküldte az anyagait az OBH-nak (esetleg épp azért, mert 2013-ban beruházott és sok pénzt forgatott, 2014-ben nem).

DE! más helyen a pályázati felhívás többször 2013-as évet jelöli meg kizárólagosan. Na most melyik? 

 

 

Egyéb butuskaságok commentben welcome!

 

 

 

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://civilnea.blog.hu/api/trackback/id/tr787190805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nonprofitkomlo 2015.02.20. 12:05:59

Számomra az a legaranyosabb, hogy a NEA-15-SZ pályázati útmutatójának 7. pontjában lévő táblázatba átmásolták a NEA-15-M pályázati útmutatójában feltüntetett tételeket.
Így pl. a PR költségnél a szakmai pályázatra vonatkozóan is az szerepel, hogy "kizárólag csak a szervezet működéséhez kapcsolódó költségek számolhatóak el, azaz egy adott programmal kapcsolatos PR, marketing költségek nem támogathatóak"
Még hogy ha itt-ott meg is jelenik az, hogy „Jelen pályázat terhére –a pályázó szervezet működésének fenntartását szolgáló – működési költség nem számolható el.” Ami egyébként egyértelmű is - legalábbis akik már pályáztak az elmúlt években - de azért ennyi várakozás után lehetne pontos az útmutató.

blundza 2015.02.20. 13:17:52

:) komolytalan...

Mi biztos ami biztos ízibe beküldtük a működésit, hátha hogyha előbb olvassák a mienket könnyebben megragad, mert már semmi szakmai támpontunk nincs arra nézve, hogy mi alapján döntenek. Hol kaptunk (sőt egész sokszor kaptunk, a rendszer kaotikusságához mérten), hol nem kaptunk pénzeket a NEA-ból, de azt kijelenteni, hogy erre lehet építeni egy stabil szervezeti működést, hát némiképp álszentség.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2015.02.20. 14:56:23

A hugomank van néhány vietnami csüngőhajú sertés az ólban. Majd azokkal készítek mélyinterjút, hogy mit írjunk a pályázatba.

Cöf, cöf, cöf, cöf cöf.....

cseresznyemaghasadás 2015.02.23. 20:55:22

A pályázati felhívás 7. oldalán a 7.4. pont rendelkezik a pályázati önrészről, ami jelen esetben a költségvetés 10%-a, s ami lehet természetbeni, illetve készpénz is.
A felhívás 10 oldalának 13. pontja azonban a benyújtandó dokumentumoknál a kedvezményezett által vállalt készpénzes önrész igazolását kéri. Ugyan ezt erősíti meg a jelen felhívás 11. oldalán található 14. ponthoz tartozó önrész igazolásának bekezdése is.
NA most akkor az önkéntes munka, vagy szolgáltatás beszámítható-e, vagy sem? Formai hibának könyveli el a támogatáskezelő azokat a pályázatokat, ahol nem készpénzben áll rendelkezésre a 10%-os önrész?

szép új világ... 2015.02.23. 20:56:21

Az idei felhívás és pályázati dokumentáció az előző évekhez hasonlóan nem rendelkezik egyértelműen a társpályázó szerepéről, illetve a társpályázó részére betervezett költségről.
Az eper rendszer költségvetési táblázata egyrészt tartalmazza a főpályázó, másrészt a társpályázóra vonatkozó kiadásokat, azonban a kiírások és az útmutató nem rendelkezik arról, hogy a társpályázó részére betervezett költségekkel hogyan kell majd elszámolni. Ez a határon túli szervezetek esetében hatványozottan jelenik meg.
Ugyancsak nem tartalmazza az útmutató a szerződés tervezetet sem, amiben - esetleg bele lehet álmodni - a társpályázóra vonatkozó feltételeket.

blundza 2015.03.12. 19:08:21

@szép új világ...:
Nekünk ez most nagy problémát jelent, egy újvidéki szervezettel közösen pályáznánk.

Ha ott van rendezvényünk közösen, kinek a nevére kérjék a számlát vagy a nevünkre, hiszen végülis mi vagyunk a főpályázó.

Hova az istenbe lehet feltölteni az együttműködési megállapodást, mert természetesen ez formai kritérium, de egy mezőt nem találunk, ahova betölthetnénk.

Segítsetek, hiába turkálunk az útmutatóba, hallgat mindenről, ahogy fent is írjátok!
süti beállítások módosítása