NEA civil szemmel

A Nemzeti Együttműködési Alap testületeinek, elsősorban Tanácsának üléseiről szóló beszámolók, általános civil dilemmák, események, miegymás

Számláló

Friss topikok

  • kreszács istván: Köszönjük. Köszönöm. Hiányozni fog egy hiteles mérce. (2016.03.08. 15:43) Vigyázzatok a strázsán
  • kreszács istván: Minden sor helytálló, tárgyszerű. S az anomáliákat, csak bővíteni lehetne, sajnos. /CIC-ek szerepe... (2016.02.19. 21:50) NEA választás - kérjük oszd meg
  • szép új világ...: @teroli: igen, akkor nem ad modot a rendszer. HA modositjak regionalisra, akkor meg fog nyilni a ... (2016.02.16. 11:49) Ezt is megéltük
  • kreszács istván: Most csak annyit, ha nem kattintok ide, nem tudok róla.... Aztán küldik ám az üziket az Emmitől, h... (2016.02.02. 18:21) NEA választás és a közpolgári öntudat
  • blundza: Gratulálunk a státuszváltáshoz, ez szuper! Működésin túl vagyunk, szakmain majd most fogjuk átvere... (2015.12.31. 11:02) Nyilván intellektuális zavar

Utolsó kommentek

  • kreszács istván: Köszönjük. Köszönöm. Hiányozni fog egy hiteles mérce. (2016.03.08. 15:43) Vigyázzatok a strázsán
  • kreszács istván: Minden sor helytálló, tárgyszerű. S az anomáliákat, csak bővíteni lehetne, sajnos. /CIC-ek szerepe, csökkenő források, minősíthetetlenül alacsony színvonalú marketing, s ki emlékszik még a Wekerlére... (2016.02.19. 21:50) NEA választás - kérjük oszd meg
  • szép új világ...: @teroli: igen, akkor nem ad modot a rendszer. HA modositjak regionalisra, akkor meg fog nyilni a lehetoseg (a regnyil bekuldese utan) (2016.02.16. 11:49) Ezt is megéltük
  • teroli: @szép új világ...: azt hiszem az lesz a gond, hogy mi "csak" helyi hatókörűek vagyunk (2016.02.16. 10:30) Ezt is megéltük
  • szép új világ...: @teroli: olyannyira, hogy mar csak nyolc napig lehet jelentkezni: civil.info.hu/kezdje-itt/-/asset_publisher/X3nVlVWAUbeG/content/felhivas-a-nemzeti-egyuttmukodesi-alap-a-tovabbiakban-alap-civil-je... (2016.02.15. 20:06) Ezt is megéltük
  • Utolsó 20

2012.09.24. 17:53 szép új világ...

Erkölcsi indíttatásból….le kéne-e mondani?

Tartható-e, hogy morálról papolunk, ha magunk is a susnyásban rosszalkodunk a lyányokkal?

 Tegnap egy civil társunk érdekes videóra lelt a youtube-on:  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pDfXzoy6zBo), (a teljes anyag 50 perc), ahol a mi NEA elnökünk azon örvendezik, hogy a kormány, illetve a miniszter egyedi támogatással adott nekik (Civil Együttműködési Tanácskozás, CET) pénzt a leányfalui konferenciájukra (2012. 05. 24). Az ominózus öröm 38.30-41.00-ig a videón, de ki is lett vágva a lényeges rész: íme egy 3 perces vágott montázs. https://www.youtube.com/watch?v=b0kws8EJddc

 

Miután a NEA Tanács elnöke egyben a CET elnöke (www.civilosszefogas.hu, http://kitekinto.hu/karpat-medence/2012/02/02/ersiteni_kell_a_magyar-magyar_civil_egyuttmkodest/), ezért érdekes kérdés, hogy  mit is jelent számára, illetve a CET elnöksége számára  a civil törvény  azon kitétele, mely szerint összeférhetetlen a civil szervezet vezetése, illetve az ilyen szervezet támogatási igénye, ha annak tisztségviselője, így elnöke NEA testületi tag (62. § (2) A Tanács elnökének és tagjainak, a kollégium elnökének és tagjainak, valamint ezek közeli hozzátartozóinak érdekeltségi körébe tartozóként összeférhetetlennek jelzett szervezet támogatási igénye érvénytelen.). Persze a jogi válasz viszonylag könnyen megadható: a CET vélhetőleg nem bejegyzett szervezet.

 

Ám hozzátartozik a képhez, hogy a HVGonline szerzőjének cikkére (http://hvg.hu/gazdasag/20120606_Civilek_korrupcioellenes_sorozat) Csizmadia az alábbi – egyébként elutasított - helyreigazítási kérelmet fogalmazta meg (részlet, http://hvg.hu/gazdasag/20120611_Csizmadia_Laszlo_korrupcioellenes_sorozat): „Az érintett időszakban hatályos Civil törvény szerint alapítványom jogszerűen nyújthatott be igényt a NEA miniszteri keretére. Az általam vezetett alapítvány kérelme a négyszáznál is több, a Civil Együttműködési Tanácskozásba (CET) tömörült szervezetek működésének és koordinálásának támogatására irányult. Amikor tudomásomra jutott, hogy az illetékes miniszter érdemesnek talált a NEA Tanács vezetésére, a támogatási kérelmet visszavontam. Fontos momentum, hogy a cikkben közöltekkel ellentétben a Civil törvény e tárgybani módosítására csak jóval később került sor. Ezen lépésem - mint igazolható - nem jogi kényszer hatására, hanem erkölcsi indítékból történt.”

Tehát erkölcsi indíttatásból visszalépünk, azért, hogy egy másik szervezet keretében megtámogattassuk meg ugyanazt (lásd a video hivatkozott részeit) a projektet. Már csak úgy morálisan.

 

Azon túl, hogy fel fogjuk keresni a NEA Tanácselnököt,  hogy ezen értesülésekkel kapcsolatos kommentárját közzétegyük, megkérdezzük Önt is: mit gondol erkölcsileg tartható, hogy egy olyan civil formáció kap egyedi miniszteri támogatást, amelynek elnöke egyben a NEA Tanács vezetője is?  Ön szerint, ha ilyet tenne a NEA Tanács elnöke, maradhatna-e a posztján (igen szociológus barátaink, ez két kérdés).

Válaszokat a kommentekbe várjuk.

 

S ha már, néhány kis színes:

  • a díszes kompánia a honlapjuk tanúsága szerint (www.civilosszefogas.hu) azon gondolkodik, hogy Köztestület akarjon-e lenni.
  • A videofelvételen hallható polgárportál nevű webes nyúlványról az állapítható meg, hogy nagyon intelligens és végképp erkölcsös módon lehozta Csizmadia hvg-s cáfolatát: http://www.polgarportal.hu/vezeto-hirek/499-lejarato-cikk-a-civil-szferarol, de nem hozta az eredeti állítást és a viszontválaszt sem.
  • A videón ugyancsak említett a Nők a Nemzetért Mozgalom (a nevük helyesen Asszonyok a Nemzeti Egységért) képviselője - aki a videó tanúsága szerint a polgarportal egyedi támogatást bonyolította - lett a NEA Tanács kilencedik tagja. Ezúton is gratulálunk hűségéért és civil kiállásáért.

26 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://civilnea.blog.hu/api/trackback/id/tr554800137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na Persze 2012.09.24. 18:48:55

CIVILEK????

Megnéztem a hosszabb videót is.

Azért az egy kicsit durva, hogy Csizmadia Békemenet Szervező elvtárs, aki tevékenységének a lényege, hogy dörgölőzzünk minél hatékonyabban a kormányhoz, folyamatosan a CIVILEK szóta használja magára és politikai bajtársaira.

A CIVIL az egy kormánytól független, közjóért működő entitás. Csizmadia-félék és a politikai talpnyalók NEM CIVILEK.

CIVIL nem úgy lesz az ember, hogy hablatyol, meg segget nyal, majd kikiáltja magát annak, mondjuk úgy tegnapelőttől.

Csizmadia és köre egy full politikai alakulat: egy KIFEJEZETTEN NEM CIVIL ALAKULAT, akik hablatyolásból és kormánypropaganda-terjesztésből akarnak megélni, elcsúfítva, eltorzítva ezzel a CIVIL szó jelentését.

A Csizmadiás Nemzeti Együttműködési Alap, és annak működése, tevékenysége egyszerűen maga a gyalázat, totál cikik mindenkire nézve, ezt azért már pártunk és kormányunk és észrevételezhetné.

keleti42 2012.09.24. 19:31:50

Elég csak elgondolkozni a nyertes NEA-listán. Persze savanyú a szőlő, de azért szerintem nehezen magyarázható az "szakmailag", hogy 6-8 éven át regionálisan a 10 legnagyobb támogatottsággal rendelkező szervezet voltunk, mostanra viszont valami különös ok folytán kb. az 1700. helyre sorolódtunk, holott a szervezetünk csakis fejlődött.
Szeretném felhívni a figyelmét arra a civil szervezeteknek, hogy lassan lejár a szervezetek átalakulására adott moratórium, például a közhasznúság tárgyában. MA MAGYARORSZÁGON NEM LEHET KÖZHASZNÚVÁ VÁLNI CSAKIS KÖZHASZNÚ FELADAT ELLÁTÁSÁVAL, DE FELHÍVOM A FIGYELMET, HOGY JELENLEG NINCS (!!!) DEFINIÁLVA, HOGY MI A KÖZHASZNÚ, EGYEDÜL A VALLÁS (!!!) VAN KÖZHASZNÚNAK MEGADVA!!!
Álláspontom szerint jogellenes az is, hogy megszűnés esetén például az alapítványok vagyona a NEA-ra száll!
Mi ezekkel a cél? Egyrészt egy lenyúlás, egy kivéreztetés, másrészt a civil szervezetek jogosultságainak (adóleírás, illetékkedvezmény, stb.) brutális megnyirbálása! Figyelem! A moratórium másfél év múlva lejár!
Na ennek a maffia-szerű szervezetnek az elnöke Csizmadia Úr...

kerdeses 2012.09.25. 09:45:25

Én azért feltenném azt a kérdést is, (ha jól értettem a videóból), hogyha a Polgárportál NEA egyedi támogatásból (is) van fejlesztve, működtetve, akkor miért nincsen feltüntetve a támogató logója, és a kötelező elemek a honlapon...? Érdemes lenne menteni ebből egy-két képet, kíváncsi lennék az elszámolásra. :)

Na Persze 2012.09.25. 10:30:15

ÍGY MEGY EZ?

MIKÖZBEN 5000 SZERVEZETET ÍTÉLTEK HALÁLRA - CIC cím (évi 35 000 000 Ft-al jár) a baráti szervezeteknek - függetlenül attól, hogy léteznek, dolgoznak-e?

Ezt kapjátok ki:

LINK: nol.hu/belfold/20120925-titokzatos_gyoztes_a_semmibol

Bevezető:

Titokzatos debreceni győztes a semmiből

Hogyan nyerhetett CIC-címet egy egyesület, amelynek eredménye háromezer forint volt?

Az új Hajdú-Bihar megyei Civil Információs Centrum honlapján az olvasható, hogy ha az érdeklődő polgár „személyesen szeretné feltenni kérdéseit tanácsadóinknak, úgy azt megteheti az alábbi helyen és időpontban: 4024, Batthyány u. 20.”. Elmentem a megadott címre, de ott senkinek sem tudtam föltenni a kérdéseimet, mert a centrum irodahelyiségei teljesen üresek voltak.

Orkogo 2012.09.25. 15:22:22

Felháborító!
16 éve működik 7 klubbal, 240 fős tagsággal szervezetünk, havonta 2-3 rendezvénnyel. Semmit nem kaptunk!

Egy ismerős szervezet nyert csak, ott van főállású munkavállaló. Vajon ez szempont volt? (egymillió munkahely, stb.)

Kkereszt 2012.09.25. 16:29:48

oppsz kicsit nézelődtem, adok linkeket:

200-as lista:
m.cdn.blog.hu/ci/civilnea/image/NEAT_eln%C3%B6k_nyilatkozat.pdf

Mindjárt az első helyen álló: Válicka Citerabarátok Egylete
civil.kormany.hu/nea-palyazati-kereso?search=NEA-KK-12-M-0025

Google a barátunk:
www.zalacivil.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=93:valicka-citerabaratok-egylete&catid=30:egyszazalekhirek&Itemid=69

Ezen az oldalon találunk bemutatást a szervezetről, az oldal egyébként a Zalai Civil Életért Közhasznú Alapítvány honlapja.

AKIK szintén rajta vannak a 200-as listán:
NEA-TF-12-M-1200
(4. oldal)
"A pontszám nem áll arányban a megítélt támogatási aránnyal."

Hozzáteszem és hangsúlyozom, hogy a két fenti civil szervezetet nem ismerem, munkájuk nyilván fontos és hasznos, pusztán az általam megpróbált szúrópróba-szerű nézelődés ELSŐ érdekes eredménye.
(természetesen ha feltételezzük, hogy véletlenek vannak, mutyizás viszont nincs, akkor minden rendben.)

szép új világ... 2012.09.25. 16:39:44

@Kkereszt: de ez nem a nagyadam blogja. lehetseges esetleg javitani?

szepujvilag

Kkereszt 2012.09.25. 17:04:23

A cikket csak találtam és közzétettem :), nem tudok semmit a születésének körülményeiről. (tényleg!)

tudommitakarok 2012.09.27. 11:38:00

Egy kis matek.
Pályázott ugyebár 8000 szervezet kb, az azt jelenti, hogy mindanny9ian befizettek 3000 Ft regisztrációt az idei évre. Gyenge voltam matekból, de ez 24 milla, vagyis 250 000 Ft-os támogatásoknál 96 szervezet pénze.
Aztán meg ugye minden megyében van minimum 1 CIC. Végignéztem, nem kapott mindenki, de volt, aki 4 millát kapot, összesen, ha jól számoltam, a működésiből elvittek valamivel több, mint 15 misit, az újabb 60 picinek a pénze.Namármost: ha ők mindenféle ÁROP-os, meg nemtommilyen pályázatokból megkapják a maguk pénzét, akkor innen miért kell elvinni, bármennyit is?!
Szóval... én is össze tudnék rakni egy 200-as listát.

Majacs 2012.09.27. 13:43:37

CIC.
Júliustól számolhatnak majd el költségeket? De nem működnek még, mert nem kapták meg a támogatást.
Akkor visszamenőleg milyen fel NEM merülő költségeket számolnak majd el?
És ki ellenőrzi majd mindezt?

PolgárPortál 2012.09.28. 10:28:21

Látjuk, itt már szinte mindenki "irányba van rakva", de hogy teljes legyen a kép, itt a válaszunk:

www.polgarportal.hu/vezeto-hirek/860-amikor-hianyzik-a-penz

Barabás és Nagy úrékkal ellentétben a mi elszámolásunkkal sem erkölcsi, sem az előírások szempontjából nem lehet probléma. Nem Nagy úrnak, a poszt szerzőjének, hanem a tisztelt kommentelőknek írom: ne hagyják, hogy egy kicsinyes bosszúhadjárat eszközeivé váljanak. Személyes véleményem a támogatási rendszerről pedig az, hogy sosem volt még ilyen kínosan kiegyensúlyozott a pénzosztás.

Üdvözlettel:

Huth Gergely

tudommitakarok 2012.09.28. 11:40:36

@PolgárPortál: Kiegyensúlyozott? van olyan település, ahol beadtak 7 pályázatot, abból 6 bulott, egy kapott 250 000 Forintot, a másikon hatból hat nyert... Pesten! Nah, ott aztán van egyensúly a pályázatok között! Csak azt ne mondja valaki, hogy nem területi már az elostás, mert sikítok!

keleti42 2012.09.28. 14:51:22

@PolgárPortál: Tisztelt Huth Gergely Úr! A NEA pályáztatásának "kínos egyensúlya" nagyjából olyan, mint a CIC-ek szakmaisága.

Kkereszt 2012.09.28. 15:38:24

Komment nélkül, tények összehasonlítására
www.nca.hu/?page=news/details&hir_id=665

Na Persze 2012.09.28. 18:58:43

AMI VICCES és AMI NEM

AMI VICCES: "A civil szférára az egykori KISZ-vezetők egyenesen mint a politikai túlélés egyetlen lehetőségére tekintettek."

Na itt siklott ki a mai miniszterelnök, hogy KISZ-titkár létére nem a civil szférát választotta.

Ez a Polgár Portálos cikk a szokásos NB IV-es hablaty: egy újságíró utánzat cikk utánzata. Halál elegem van ebből a színvonaltalan, dilettáns szellemi kartellből.

A "KÍNOS EGYENSÚLY" valóban kínos:

A bírálat szakmaisága körülbelül azon alapult, hogy ha a dilettáns a civil szférát nem ismerő kormány-komiszárok láttak a következő szavak egyikéből egyet szervezet nevében, tevékenységi leírásában (debreceni, hagyományőrző, nemzeti, nemzetmentő, vagy valami ilyesmire hajazó), akkor az a szervezet biztos támogatásra méltó.

Az nyilvánvaló koncepció volt, hogy a már bizonyított, erős, jól működő szervezetektől eltérítsék a pénzeket olyan szervezetek felé (tisztelet a kivételnek, tévedni emberi dolog), amelyek az ő felfogásuk szerint kevesebb vizet zavarnak, amolyan "barátinak saccolt" tudott szervezetek.

A másik koncepció az volt, hogy a szocialista vezetésű városokban működő szervezetek lehetőleg ne kapjanak semmit. Ez is ugye vér bugyuta koncepció, mert mire föl gondolja egy komiszár, hogy egy ilyen városban működő szervezet maga is ilyen beállítottságú?

Gusztustalan, de jól ismert az álújságíró azon törekvése is, hogy próbálja az NCA előző elnökét mocskolni érvek és ismeretek híján.

Az NCA és a NEA egy lapon nem említhető alakulatok. Az NCA egy működő civileket szolgáló rendszer volt - a NEA az a valami, aminek még honlapja sincsen, és már látjuk, hogy célja a civil szféra szétverése, a pénzek eltérítése, a jó elvtársakhoz (vagy azoknak tippeltekhez) csatornázása révén.

A polgárportál egy politikai hangvételű, szélsőjobbos valami, NEM egy CIVIL honlap. Céljai nem az NGO-k céljai, hanem a szokásos kormánypropaganda.

Undorító, hogy idáig juttatták a civil szférát, magukat CIVILNEK HAZUDÓ jobber provokátorok.

Na Persze 2012.09.28. 19:09:53

EGYÉBKÉNT - KI a... valaki az az HUTH GERGELY?

Egy szélsőjobbos politikai újságíró a Magyar Hírlaptól

vastagbor.blog.hu/2011/01/31/trollok_es_berbloggerek

Idézet a fönti linken lévő cikkből:

"Huth Gergő, bmeg, indíts blogot, és írd le, hogy nincs még egy ilyen fasza kormány az egész Zuniverzumban, mint a Fidesz. Akár mindennap írhatsz erről, sőt a blogodon tételesen cáfolhatod is más blogok írásait, és mit ad isten, akár még vitatkozhatsz is a szerzőkkel. Vagy újságíró ilyet nem szeret csinálni?

Vagy bepötyögöd az írásaidat a Magyar Hírlap szerkesztőségében, és szorítasz, hogy Széles még egy hónapig finanszírozza hobbiját, és megkapd a béredet."

De mit keres egy szélsőjobbista újságíró a CIVILEK PLACCÁN?

bérmunkát?

menágernéni 2012.09.29. 08:56:57

Kis-ország kisvárosi lakója vagyok, kicsi szervezetekkel körülvéve, így aztán azzal áltatom magam, hogy sok kicsi sokra megy, már ha együtt megy.
Nem szerettem a CISZOK-ok hivatalnokságát - ami civilileg dilettáns is volt sokszor - és az NCA rendszerével is voltak problémáim, így - tán naívan - elhittem minden szót, amit a NEA civilek érdekében történő racionális, jó működéséről mondtak, ígértek.
De ugyanaz történt, ami évtizedek óta. Tiszteletlen, manipulatív, a realitással még csak köszönőviszonyban sem lévő kommunikáció és működés, önámító önigazolások...
Szeptember vége van. Megjelent egy lista a működési pályázatokról, de se hivatalos értesítés, se EPER rendszerüzenet, semmi. A honlapon nem az jelenik meg, hogy elnézést, hibáztunk, sajnáljuk, jövőre sokmindent máshogy csinálunk, hanem az, hogy húdejóldolgoztunk!
Az egy dolog, hogy az ellenzék bármin talál fogást, amin akar. De el kéne gondolkodni azon, hogy lassan mindenki mindenkivel ellenség és ellenzék, csak a nagyok tábora karcsúsodik folyamatosan! Vagyis: még önmagára is kártékony a rendszer.

keleti42 2012.09.29. 12:32:27

Azt gondolom, hogy a Huth Gergely által leírtak jól jellemzik a politikát és annak holdudvarát, legyen az akármilyen oldali. Mit üzen Huth Gergely írásában? Ha nektek lehetett lopni, akkor nekünk is lehet. Ez az a gondolkodásmód, ami tönkreteszi a magyar társadalmat immár 22 éve, mert minden politikai formáció visszafelé mutogatott, ha rákérdeztek, hogy "te miért lopsz?" A válasz sosem az volt, hogy elnézést, korpa került kezünk, nem, a válasz mindig az 22 éve, hogy az előző időkben is ez volt. Undorító nézet, de a mi politikusaink és holdudvaraik már csak ilyenek. Az erkölcstelenségüket az előző politikai elit erkölcstelenségeivel szentesítik. De nem szeretnék politikával foglalkozni. Jobb lett volna, ha Huth Gergely arra válaszol, hogy ugyan mi módon lett kiválasztva 8000 pályázatból 200, mert azt azért nehezen hiszem, hogy Csizmadia úr figyelme folyamatosan a siófoki dalárdákra és vidéki tanyaegyesületekre vetül vigyázólag. De válasz a mai napig nincs, pedig jó lenne tudni. Huth Gergely kínos ügyelése arra sem terjedt ki, hogy ugyan mi támasztotta alá névtelen szervezetek CIC-hez jutását? Bár a társadalmi fontossága nem ugyanaz, de szerintem Huth Gergely is fel lenne háborodva, ha egy megyei kórház élére egy főnővért neveznének ki, vagy ha egy megyei főrendőrnek egy zászlóst választanának. Igen, tisztelt Huth Gergely úr, a civileknél is kell szakmai tapasztalat, tudás, és nem szép dolog olyanokat benyomni, akik eddig még semmit sem tettek le az asztalra. Miért fontosak a CIC-ek? Mert elvileg ők irányítják információ szempontjából egy megye civil életét. Hogy fog tudni TÁMOP-os tanácsadást adni egy olyan szervezet, amelynek nincs tapasztalata semmilyen pályázatban? Hogy fog képzéseket szervezni, amelyik még sosem vett részt képzésen?
Azt írja Huth Gergely, hogy 400 civil szervezetet tömörítenek. Lehet, hogy a 200-as lista azokból van, akik a "véletlen" folytán lemaradtak a 400-ból? Lehet, hogy a CIC-ek névtelen szervezetei is ebből a 400-ból kerültek ki?
Azt írja Huth Gergely, hogy a portáljuk valódi civil portál. Ehhez képest egyetlen szó sincs pályázati kiírásokról, futó projektekről, lehetőségekről, kizárólag az önmagukat tömjénező írásokról. Még csak szervezeti keresőjük sincs. Arra sincs lehetőség, hogy legalább megtudjuk, hogy mely ez a 400 szervezet? Én azt gondolom, hogy ha valaki összeáll x számú szervezettel, hogy létrehozzanak egy közös honlapot, akkor az a minimum, hogy legalább a logókat, bannereket elhelyezik a szervezetek. 400 szervezetnél azért 100-nak ott kellene lennie... Tisztelt Huth Gergely úr! Hol rejtőzik ez a 400 szervezet? 31 logó van kihelyezve honlappal. Eléggé látens ez a 400 szervezet...

kreszács istván 2012.09.29. 20:41:11

Szia Huth Gergely!
Ha nem okozna nehézséget erről a "kínosan kiegyensúyozott" ügyről írnál légyszi néhány sort, esetleg tényt, érvet. Persze ha lehet ne a "magyarhirlapos" komment stílusban..

pl. mi közünk lenne un. kicsinyes bosszúhadjárathoz, ha fogalmunk sincs egy ellenőrizhető döntési pontrendszerről se...

pl. mi közünk lenne u. kicsinyes bosszúhadjárathoz, ha fogalmunk sincs pl. egy ellenőrizhető 200. listáról, hogy miért, kik, és milyen alapon..
soroljam???

üdvözlettel
Kreszács István

szép új világ... 2012.09.30. 09:14:25

@PolgárPortál: Tisztelt Huth Ur,

Ne haragudjon ram a kesoi valaszert epp egyedi tamogatasokat inteztem - sajnos sikertelenul. Tudna kerem - a kinos egyensuly jegyeben - segiteni?

Igerem, hogy ezesetben az On altal kiokadott beturengetegre nem teszek megjegyzest.

keleti42 2012.09.30. 12:21:41

Azért az igen tisztelt Huth Gergely úr is tisztában lehet a civil helyzettel... Egybemosni az NCA nyílt, mindenki által megtudható pályázati rendszerét a NEA egyedi rendszerével, ahol a gerinctelen "főcivil" 10 milliós egyedi kérelmet adhat be a hőn szeretett miniszteréhez. Hát ez a Huth Gergely-félék erkölcse! Az urambátyám rendszer. És mindezt mikor tette a "főcivil"? Még gyorsan suttyomban a tavasz kezdetén. Hol nyilvánosak az egyedi kérelmek, lehet utánanézni ezeknek? Nem, mert egy sehol sem tudható, sehol sem kommunikált rendszeren keresztül szedhetnek fel "főcivilek" tízmilliókat, amúgy gerincesen még a megjelenő pályázati kiírások előtt, nehogy esetleg a maradványt az "alcivileknek" kelljen átcsoportosítani. Huth Gergely számtanból jó, ügyes, össze tudott adni számológéppel néhány számot nevezett volt NCA-elnök esetlegesen megnyert pályázataiból. Az újságírói korrektsége azt már nem tette meg, hogy az 1 évig regnáló elnök korábbi pályázatait ne számolja bele, ahogyan szintén az összeadandó sorokba kerültek azok a számok is, amikor már a "főcivil" volt az elnök. De az csak a Huth Gergely-félék agyában jelenik meg, hogy egy leváltott elnök képes befolyásolni az utódait. Hozzáteszem: nem ismerem nevezett volt NCA-s elnököt. Egyet viszont tudok és ez tény: JANUÁR 4-ÉN A REGNÁLÁSA IDEJÉN PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK MEGJELENTEK, MÁJUSBAN (!!!!!!!!!!!!!!) EREDMÉNYEK VOLTAK. És nem voltak 200-as listák... Tisztelt Huth Gergely! Ön nem csak civilségből vizsgázott egyesre az írása alapján, de a korrektsége is a nullával egyenlő!

szép új világ... 2012.09.30. 16:53:55

és valaki árulja mar el, hogy ki az a Nagy Ádám, meg valamilyen Barabás (van köze Jézushoz?)

Na Persze 2012.09.30. 16:55:25

@keleti42: NÁ volt egyébként az első, aki komoly eredményeket ért el az akkori kezelőszervezet, az ESZA megregulázásában, hogy partnerként kezeljék a civileket.

Most ez a rendszer ennek pont az ellentéte, amatőr, rossz hatékonyságú, drága, rosszul működik,és számtalan visszaélésre ad lehetőséget.

A NEA az az, ami aztán több mint egyenlő a civil mutyival, többek közt azért, mert ismeretlen kormánymegbízottak döntenek a támogatásokról, méghozzá úgy, hogy a civil törvény szellemét és előírásait megkerülve kibújnak az elutasítás indoklásának kötelessége alól azzal, hogy "várólistára" teszik az elutasított szervezeteket.
süti beállítások módosítása