NEA civil szemmel

A Nemzeti Együttműködési Alap testületeinek, elsősorban Tanácsának üléseiről szóló beszámolók, általános civil dilemmák, események, miegymás

Számláló

Friss topikok

  • kreszács istván: Köszönjük. Köszönöm. Hiányozni fog egy hiteles mérce. (2016.03.08. 15:43) Vigyázzatok a strázsán
  • kreszács istván: Minden sor helytálló, tárgyszerű. S az anomáliákat, csak bővíteni lehetne, sajnos. /CIC-ek szerepe... (2016.02.19. 21:50) NEA választás - kérjük oszd meg
  • szép új világ...: @teroli: igen, akkor nem ad modot a rendszer. HA modositjak regionalisra, akkor meg fog nyilni a ... (2016.02.16. 11:49) Ezt is megéltük
  • kreszács istván: Most csak annyit, ha nem kattintok ide, nem tudok róla.... Aztán küldik ám az üziket az Emmitől, h... (2016.02.02. 18:21) NEA választás és a közpolgári öntudat
  • blundza: Gratulálunk a státuszváltáshoz, ez szuper! Működésin túl vagyunk, szakmain majd most fogjuk átvere... (2015.12.31. 11:02) Nyilván intellektuális zavar

Utolsó kommentek

  • kreszács istván: Köszönjük. Köszönöm. Hiányozni fog egy hiteles mérce. (2016.03.08. 15:43) Vigyázzatok a strázsán
  • kreszács istván: Minden sor helytálló, tárgyszerű. S az anomáliákat, csak bővíteni lehetne, sajnos. /CIC-ek szerepe, csökkenő források, minősíthetetlenül alacsony színvonalú marketing, s ki emlékszik még a Wekerlére... (2016.02.19. 21:50) NEA választás - kérjük oszd meg
  • szép új világ...: @teroli: igen, akkor nem ad modot a rendszer. HA modositjak regionalisra, akkor meg fog nyilni a lehetoseg (a regnyil bekuldese utan) (2016.02.16. 11:49) Ezt is megéltük
  • teroli: @szép új világ...: azt hiszem az lesz a gond, hogy mi "csak" helyi hatókörűek vagyunk (2016.02.16. 10:30) Ezt is megéltük
  • szép új világ...: @teroli: olyannyira, hogy mar csak nyolc napig lehet jelentkezni: civil.info.hu/kezdje-itt/-/asset_publisher/X3nVlVWAUbeG/content/felhivas-a-nemzeti-egyuttmukodesi-alap-a-tovabbiakban-alap-civil-je... (2016.02.15. 20:06) Ezt is megéltük
  • Utolsó 20

2012.09.05. 15:39 szép új világ...

Határozatlanképesség

Doktor Úr olyan határozatlan vagyok. Vagy mégse?

Ma ismét ülést tartott a Tanács. A NEA törvény Végrehajtási rendelete (vhr) 4. paragrafusa egyértelműen kimondja, hogy a kollégium 4 listát köteles átadni , ami magát a döntést képezi  (támogatott, feltételes, hiánypótolt, elutasított). Miután ezt egyes kollégiumok elmulasztották, így ahelyett, hogy jogszerűen járt volna el a Tanács (és bekérte volna ezt a 4 listát a koliktól), ahelyett törvénysértően (NEA törvény 62 paragrafus: a kollégium döntésében nem vehet részt a Tanács elnöke és tagja) átalakította a kollégium listáit és azt mondta, hogy miután nem kapott négyféle listát, majd ő összerakja, vélelmezve, hogy a kollégium mindenkit támogatni akart. Így az elnöknek a teljes listából joga van (törvény szerint nincs) válogatni és módosítást kezdeményezni a döntés tekintetében. A végső határozatot a Tanács mondja ki.

Nos a Tanácsban döntés nem született, mert a hat jelenlévő tagból 3-3 egymással ellentétes álláspontot képviselt. Érdekesség csak, hogy amikor ketten az egyik oldalon nem szavaztak (a törvény 60 paragrafusa szerint a tagok több mint felének, esetünkben 5 főnek részt kell vennie a szavazáson), így csak 4 szavazó  maradt,  erkölcstelen hulladéknak lett kikiáltva a két ember.

 De nem egész három perccel később a leghangosabban Farkast kiáltó állt fel és nem szavazott a kérdésben. És vitt magával még egy embert. Mindezzel az elnök hívei döntésképtelenné tették az ülést. Pénteken újabb forduló (rendkívüli tanácsülés).

S hát a végére a címről: szeretett Elnökünk, miután az alelnök és az egyik vele szavazó tag nem ugye vett részt a szavazásban (amivel a tanács határozatképességét elvesztette), így jelentette be a kialakult helyzetet: Határozatlanképesek lettünk.  Az ilyen emberi megbicsaklások lehetnének akár szimpatikusak is, ha nem véresen komolyan gondolnák, igazságunk teljes és megkérdőjelezhetetlen tudatában és fölényével. De úgy gondolják. Sajnos.

P.s.: amíg tudunk, muzsikálunk itt is, ott is. Ha meg elzavarják a zenészt, majd csak a civilnea.blog.com-on játszunk .


8 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://civilnea.blog.hu/api/trackback/id/tr804757039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tudommitakarok 2012.09.06. 09:46:23

Több pénzt senki bnem kap, viszont ahány nappal később dönt a tanács, annyi nappal csúszik a kiértesítés, a szerződések megkötése és a kifizetés.
Igaz?
Innentől pedig azt mondom, pávásjkodhat, meg tökösöködhet akármelyik tanácstag, ha eddig nem tett semmit a normalizálásért, most már ne verje a mi farkunkkal a csalánt, ugyanis ezzel max a kis egóját legyezgeti, nekünk viszont árt.

szép új világ... 2012.09.06. 10:34:12

De az elvi kerdesnek (is) tunik, hogy ne lehessen utolag betenni 100 szervezetet a listaba, mert akkor masik 100 kevesebb vagy tobb) esik ki. Ez velhetoleg zavarna a kiesoket, de a biralati mechanizmus autonomiajat is.
Szoval itt ne csak az ido a szempont (bar ketsegtelenul fontos az is)

tudommitakarok 2012.09.06. 12:40:28

Most már csak az idő a szempont.
Tavasz óta lett volna rá idő, hogy mindenki kifejtse a véleményét, tegye a dolgát, rendezze egyenesbe, ami szerinte görbe, de az, hogy most, amikor már több hónapos a késés, elkezdenek moralizálni, meg variálni, ez már a töketlenség csúcsa. Ráadásul a szándékok tekintetében egyre inkább az látszik, hogy az okoskodók -még ha igazuk is van - hátráltatják ezt az egyébként is elfuserált folyamatot.
Listát, szerződést, pénzt akarok, s ha mindezek közben egymás torkának esnek tanácstagok, minisztériumok, kollégiumok, bárki, áldásom rájuk, amennyiben a cél az, hogy 2013-ban ne ilyen gyalázatosan menjenek a dolgok.
Amíg viszont a látható cél az, hogy mindenki a maga exhibicionizmusát éli ki, a másik balfékségét bizonygatva, addig az én véleményem az, hogy sokmindenről szól ez a történet, de a civilekről speciel nem!

Na Persze 2012.09.06. 14:56:53

@tudommitakarok:

Nincs igazad.
A szarba lépés nem az üdvözítő egyedüli út, amit követni kell.

Egyébként: vajon Csizmadiáék nem azért találták ki ezt az egész balhét, hogy menjen vele az idő?

Pölö: nincs pénz a kasszában.
Pölö: 2013-ra karják átvinni a kifizetéseket.

Mondjuk, kikaptak 200 tetszőleges pályázatot és már áll is a bál, megy az idő stb.

Miért nem az a logikus, ami a legegyszerűbb magyarázat?

tudommitakarok 2012.09.06. 15:07:55

@Na Persze: Konkrétan? leszvrom, miért hepciáskodik egyik, vagy másik. Szeptember 6-a van, ne most okoskodjanak, volt rá fél évük.
Úgyhogy baromira nem érdekel, most éppen MIÉRT, meg ki, kivel, meg ilyenek. Az inkább érdekelne, hogy felelősségre vonnak-e ezért valakit, avagy, vállalja-e ezért valaki a felelősséget. Ha nem, az is egy jelzés, a "mi ezt is megtehetjük" jelzése.
De hangsúlyozom, ezeket a játszmákat már igenis az eredmények nyilvánosságra hozatala UTÁN tessék lejátszani!!!!
Amúgy meg a nincs pénz, stb... Ez se érdekel. Csináltak egy kiírást, mi annak megfeleltünk, most tegyék ők is a dolgukat, vagy köszönjenek le, ha nem képesek ellátni a feladatukat. Mindannyian, nem a hibás, meg a hibásabb, meg a nem úgy volt, mert ugyanazt a trágyát lapátolják, és bármily meglepő, a balról jobbra lapátolt ugyanolyan büdös, mint a jobbról balra pakolt! De a további ideologizálással való időhúzás érdektelen.

szép új világ... 2012.09.06. 19:55:05

@tudommitakarok: ugyan dehogy csak az ido a szempont. Az atlathatosag, tisztasag, korrekt biralat legalabb olyan fontos szempont mint (az egyebkent tenyleg lenyeges) ido.
Emellett nem hiszem, hogy a sulyos csuszasokat azok nyakaba kene varrni, akik nem csak az idore mint ertekre vannak tekintettel (mellesleg most epp 2 naprol beszelunk, azert az nem osszemerheto a ket honapos WSA idovel).
Sot meghallgatnam errol azon szervezetek velemenyet, akik emiattl a minosithetetlen otrombasag miatt csusznak le a penzrol (mert a plusz forraskiosztas miatt nekik mar epp nem jut. Ilyen is lesz, nem keves)

menágernéni 2012.09.06. 20:59:29

@tudommitakarok: Nagyjából egyetértek. Ha a gazdasági szférában egy csoport ilyen szinten nem tudja ellátni a feladatát, ott nincs magyarázkodás, meg polemizálás, meg izé, meg hozé. Ki rúgják őket, mert alkalmatlannak bizonyulnak a feladatra, aminek az ellátását korábban elvállalták, bizonyos feltételrendszer mentén.
Azok, akik a jelenlegi testületekben ülnek, bukott emberek, mind. És ez ellen nem most kell elkezdeni ágálni, hanem az elmúlt hónapokban kellett volna asztalt csapkodni, tiltakozni, felállni...
Nem most. Most már zárjuk le ezt a vacakot, amit 2012-es civil támogatásnak csúfolnak.

kerdeses 2012.09.07. 08:56:02

@menágernéni: akkor a WSA-t kell kirugni, esetleg a KIM-et, vagy az EMMI-t, vagy a kollégiumi és tanácstagokat?
Az utóbbiaknak nem nagyon volt lehetőségük eddig a civilek érdekében asztalt csapkodni, most van. Ha most nem teszik akkor máskor nem tehetik már.
Kíváncsi vagyok, ha valaki most épp elesik a támogatástól, mert nem védik meg az érdekeit akkor utána mit szól.
Adjunk még egy kis esélyt, és időt a rendszernek.
süti beállítások módosítása